Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dania idealne na zimową porę [PRZEPISY KULINARNE]

kr
ZUPA MARCHWIOWO JABŁKOWA
Składniki:
- 200 ml soku jabłkowego 100%
- 2 pieczone jabłka
- 8 marchewek
- pieczonej dyni
- 2 szalotki
- 3 cm świeżego imbiru
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 l bulionu warzywnego
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Na maśle przesmaż posiekaną szalotkę, dodaj pokrojoną marchew oraz imbir, całość zalej bulionem. Gotuj około 20 minut, dodaj sok jabłkowy, jabłka, dynie, gotuj około 10 minut.
Całość zmiksuj i dopraw do smaku, dolej więcej bulionu jeśli zupa jest za gęsta, podawaj ze śmietanką i grzankami.
ZUPA MARCHWIOWO JABŁKOWA Składniki: - 200 ml soku jabłkowego 100% - 2 pieczone jabłka - 8 marchewek - pieczonej dyni - 2 szalotki - 3 cm świeżego imbiru - 2 łyżki masła klarowanego - 1 l bulionu warzywnego - sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Na maśle przesmaż posiekaną szalotkę, dodaj pokrojoną marchew oraz imbir, całość zalej bulionem. Gotuj około 20 minut, dodaj sok jabłkowy, jabłka, dynie, gotuj około 10 minut. Całość zmiksuj i dopraw do smaku, dolej więcej bulionu jeśli zupa jest za gęsta, podawaj ze śmietanką i grzankami. fot. polskapresse
Zimne poranki, popołudnia i wieczory sprawiają, że mamy ochotę na rozgrzewające lub słodkie dania. Dlatego przygotowaliśmy dla Was najlepsze przepisy kulinarne na takie właśnie potrawy. Więcej inspiracji znajdziecie na stronie www.smakikrakowa.pl
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na malopolskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto