Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepisy świąteczne. Ciekawe potrawy na Wigilię [PRZEPISY]

kr
Składniki:
cztery pstrągi - średnio po 35 dag
olej
pieprz
sól
cytryna
limonka
migdały w płatkach

Przygotowanie:
Wymyć i wypatroszyć pstrągi. Wyfiletować. Następnie zamarynować rybę. Do tego potrzebna jest starta skórka z cytryny, sok z tej cytryny i sok z limonki. Dodać do tego szczyptę soli, pieprz i 100 ml oleju. Wymoczyć w tym filety przez ok. 30 minut do godziny, w lodówce. Po tym czasie wyjąć filety z marynaty, obtoczyć je w mące pomieszanej z płatkami migdałów. Potem smażyć na rozgrzanym oleju aż do momentu, gdy olej się przyrumieni. W Wigilię takie pstrągi najlepiej smakują z czerwoną kapustą i z ziemniakami.
Składniki: cztery pstrągi - średnio po 35 dag olej pieprz sól cytryna limonka migdały w płatkach Przygotowanie: Wymyć i wypatroszyć pstrągi. Wyfiletować. Następnie zamarynować rybę. Do tego potrzebna jest starta skórka z cytryny, sok z tej cytryny i sok z limonki. Dodać do tego szczyptę soli, pieprz i 100 ml oleju. Wymoczyć w tym filety przez ok. 30 minut do godziny, w lodówce. Po tym czasie wyjąć filety z marynaty, obtoczyć je w mące pomieszanej z płatkami migdałów. Potem smażyć na rozgrzanym oleju aż do momentu, gdy olej się przyrumieni. W Wigilię takie pstrągi najlepiej smakują z czerwoną kapustą i z ziemniakami. www.smakikrakowa.pl
Jeśli szukacie ciekawych przepisów kulinarnych na świąteczne dania i chcecie zaskoczyć nimi rodzinę i bliskich - dobrze trafiliście! Mamy dla Was kilka propozycji! Więcej inspiracji znajdziecie na stronie www.smakikrakowa.pl
od 7 lat
Wideo

Jakie są wczesne objawy boreliozy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na malopolskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto