Babka wielkanocna. Przepisy na baby wielkanocne [TOP 10 PRZEPISÓW]
Wielkanocna szybka babka o smaku Rafaello katarzyny Jaworek Składniki 5 jajek 200 ml oleju 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 1,5 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na polewę 1 tabliczka białej czekolady 1 łyżka mleka kolorowe perełki do dekoracji Wykonanie Jajka ubić z cukrem i olejem na puszystą masę. Nie przerywając ubijania naprzemiennie dodawać do masy mleko oraz mąkę wymieszaną z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy na babkę. Piec 1 godzinę 20 minut w temperaturze 160 stopni. Przestudzoną babkę wyjąć z formy. Czekoladę połamać na kostki i rozpuścić nad kąpielą wodną. Dodać mleko i dokładnie wymieszać, aż masa będzie jednolita. Rozpuszczoną czekoladą polać babkę. Wierzch ciasta posypać kolorowymi perełkami.