MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Gdzie zjesz lody w Przemyślu? Odkryj miejsca, które kuszą smakiem

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie pójść na lody w Przemyślu?
Gdzie pójść na lody w Przemyślu? NataliaDeriabina
Sprawdź, gdzie możesz znaleźć lodziarnie w Przemyślu. Niewątpliwie lody są nieodłącznie związane z wakacjami. Trudno wyobrazić sobie słoneczny, gorący dzień bez tego orzeźwiającego deseru. Przeczytaj ciekawe fakty na ich temat. Przejrzyj wizytówki w katalogu firm i dowiedz się, jakie smaki możesz znaleźć w lodziarniach w Przemyślu.

Spis treści

Gdzie zjeść lody w Przemyślu?

Zobacz, gdzie możesz wybrać się na lody. Odwiedź katalog firm i znajdź ulubione miejsce.

Szukasz dalej? Kliknij i sprawdź wszystkie lodziarnie w Przemyślu

Nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Przemyślu? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody oferują lodziarnie w Przemyślu?

Różnorodność rodzajów tego popularnego deseru jest duża. W okresie letnim w wielu miejscach możemy spotkać lodziarnie podające lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Najczęściej lody robione są z gotowych proszków z dodatkiem wzmacniaczy smaku i konserwantów. Możemy także spotkać w Przemyślu lodziarnie, w których śladami poprzedników wykonuje się pracę z najwyższą starannością i dbałością o jakość, stosując przy tym tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Początki lodów. Pierwsza lodziarnia we Francji

Pierwsze informacje o deserach z mleka, owoców i lodu przywędrowały ze starożytnych Chin. Lodami zajadali się także wybrani mieszkańcy starożytnej Grecji i Rzymu. Był to posiłek wykwintny, unikatowy i przysparzający trudności w wykonaniu ze względu na konieczność transportu lodu z gór.

W Renesansie włoski architekt i kucharz Bernardo Buontalenti odkrył, że kiedy zamknięty pojemnik z kremem mleczno-jajecznym zostanie umieszczony w naczyniu z lodem i solą zmrozi się on i tak oto powstaną lody. Pierwsza lodziarnia o nazwie Cafe Procope pojawiła się we Francji w 1686 roku.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasta jajeczna z awokado

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto