Na stołach znalazły się m.in. jaja wielkanocne przygotowane na kilkanaście sposobów, staropolskie potrawy, smaczne szyneczki, pachnące swojskie kiełbaski, rolady, pieczenie, pasztety.
W wielkanocnym Konkursie Potraw Regionalnych nie mogło również zabraknąć smakowitych nalewek oraz koszy ze święconką. Wszystko barwnie uzupełniały stroiki oraz wielkanocne palmy.
ZOBACZ KONIECZNIE
style="display:flex; padding: 10px 0 0 3px; flex-wrap:wrap;border:1px solid lightgray; width:fit-content">Piotr Kucharski i pyszne wiosenne zupy
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?