5 z 9
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Harvard...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/c0/0e/6388a8faacf0c_o_large.jpg)
fot. Lisovskaya/GettyImages.com
Cukrzyca typu 2 to nie wyrok. Sprawdź, jakie produkty mogą zwiększać poziom cukru we krwi i prowadzić do stanu przedcukrzycowego i cukrzycy
Czerwone mięso
Wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Harvard School of Public Health potwierdziły, że codzienne spożywanie czerwonego mięsa w ilości 100 g zwiększa ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2 nawet o 19 proc.
Dodatkowo przetworzone mięso (parówki, kotlety hamburgerowe) spożywane w ilości 50 g dziennie wiąże się z 51-procentowym wzrostem ryzyka cukrzycy typu 2.