Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
ZUPA MARCHWIOWO JABŁKOWA
Składniki:
- 200 ml soku jabłkowego...
fot. fot. polskapresse

Dania idealne na zimową porę [PRZEPISY KULINARNE]

Trochę dekonstrukcji

ZUPA MARCHWIOWO JABŁKOWASkładniki: - 200 ml soku jabłkowego 100% - 2 pieczone jabłka - 8 marchewek - pieczonej dyni - 2 szalotki - 3 cm świeżego imbiru - 2 łyżki masła klarowanego - 1 l bulionu warzywnego - sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Na maśle przesmaż posiekaną szalotkę, dodaj pokrojoną marchew oraz imbir, całość zalej bulionem. Gotuj około 20 minut, dodaj sok jabłkowy, jabłka, dynie, gotuj około 10 minut. Całość zmiksuj i dopraw do smaku, dolej więcej bulionu jeśli zupa jest za gęsta, podawaj ze śmietanką i grzankami.

Zobacz również

Kibice na meczu Arka - Wierna. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Kibice na meczu Arka - Wierna. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Kibice na meczu Stal - Spartakus. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Kibice na meczu Stal - Spartakus. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Polecamy

Wysoka wygrana rezerw Wisły, Jawiszowice tracą dystans

Wysoka wygrana rezerw Wisły, Jawiszowice tracą dystans

Gorlice. Harcerski Dzień Patrona „Mury wartości”

Gorlice. Harcerski Dzień Patrona „Mury wartości”

Zderzenie pięciu aut na drodze S7 w powiecie miechowskim. Poszkodowane dziecko

Zderzenie pięciu aut na drodze S7 w powiecie miechowskim. Poszkodowane dziecko