Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli...
fot. bialasiewicz/123RF

Dlaczego warto jeść barszcz czerwony i buraki? Wspierają układ krążenia, łagodzą objawy niestrawności oraz obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli łagodnie obniżających ciśnienie tętnicze krwi. Zawdzięczają to znacznej zawartości potasu, który reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową, obniża ciśnienie krwi, a także zmniejsza obrzęki oraz wspiera walkę z cellulitem wodnym. Te właściwości wykazuje nie tylko surowy burak, ale również sok, zakwas i barszcz czerwony.

Zobacz również

W CH Forum Gliwice trwa drugi dzień akcji Elektrośmieci oddajesz - kwiatki dostajesz

W CH Forum Gliwice trwa drugi dzień akcji Elektrośmieci oddajesz - kwiatki dostajesz

Lider PSL: Unia Europejska to Polska, Polska to Unia Europejska

Lider PSL: Unia Europejska to Polska, Polska to Unia Europejska

Polecamy

Premiera płyty 17. Festiwalu Muzyki Filmowej w Krakowie 22 maja na CD i winylu

Premiera płyty 17. Festiwalu Muzyki Filmowej w Krakowie 22 maja na CD i winylu

Ekstradycja podejrzanego o podwójne zabójstwo w Spytkowicach przedłuża się

Ekstradycja podejrzanego o podwójne zabójstwo w Spytkowicach przedłuża się

Przyjmujesz tak żelazo? Może się nie wchłaniać, a ty sobie szkodzisz

Przyjmujesz tak żelazo? Może się nie wchłaniać, a ty sobie szkodzisz