7 z 9
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Składniki: 2 marchewki, 2 pietruszki, 1 bakłażan, 2 małe...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/f8/f4/56ab678c8707d_o_large.jpg)
fot. fot. Polskapresse
Karnawałowe przysmaki - dania idealne na domówkę! [PRZEPISY KULINARNE]
Pieczone warzywa z kozim serem
Składniki: 2 marchewki, 2 pietruszki, 1 bakłażan, 2 małe cukinie, 3 szalotki, 100 g pomidorków koktajlowych, 2 ząbki czosnku, świeży rozmaryn, garść orzechów włoskich, oliwa z oliwek, 1 łyżka miodu, 200 g koziego sera Przygotowanie:Warzywa (marchew, pietruszkę, bakłażana, cukinię) pokrój w słupki, ułóż w naczyniu żaroodpornym, dodaj posiekany czosnek, rozmaryn, pomidorki, oliwę wymieszaną z miodem i octem oraz orzechy. Wstaw na 50 minut do piekarnika o temperaturze 180 stopni. Podawaj z pokruszonym kozim serem.