- Najważniejsze, żeby turyści porządnie się najedli. A to im akurat gwarantuję - zapowiada Kościuszko, który przygotował przepis na "polskiego hamburgera". Podstawa to oczywiście bułka. - Obowiązkowo musi mieć chrupiącą skórkę - zaznacza restaurator. - Najpierw podpieczemy ją na grillu, potem dołożymy do niej pozostałe składniki, czyli zieloną sałatę i duży kotlet schabowy. Zakładamy, że kibice to mężczyźni, a oni wolą wieprzowinę. Ale podamy też bułkę z kotletem drobiowym - dodaje.
Urzędnicy miejscy szacują, że do Krakowa przyjedzie w czerwcu ok. 100 tys. osób. Przed kucharzami Kościuszki sporo pracy.
Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z Krakowa. Zapisz się do newslettera!
Pomeczowe wypowiedzi po meczu Włókniarz - Sparta
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?