MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 50 g orzeszków piniowych, 50 g parmezanu, pęczek...
fot. fot. Polskapress

Menu piknikowe. Przepisy kulinarne na idealny piknik! [ZDJĘCIA]

Sałatka z zielonych szparagów

Składniki: 50 g orzeszków piniowych, 50 g parmezanu, pęczek zielonych szparagów, oliwa z oliwek, cytryna Przygotowanie: Orzeszki wrzuć na patelnię bez tłuszczu, grilluj przez 1-2 minuty. Od szparagów odetnij grube końce. Weź obieraczkę i za jej pomocą pokrój szparagi w cieniuteńkie paski. Zagotuj wodę, wrzuć pokrojone szparagi dosłownie na pół minuty, po tym czasie odsącz je, przelej zimną wodą. Wymieszaj w misce z oliwą, sokiem z cytryny, orzeszkami i świeżo startym parmezanem.

Zobacz również

Zderzenie pięciu aut na DK1 w Pszczynie

Zderzenie pięciu aut na DK1 w Pszczynie

19.552 kibiców i oprawa. Tak kibice Górnika Zabrze zamknęli sezon. WIDEO, ZDJĘCIA

19.552 kibiców i oprawa. Tak kibice Górnika Zabrze zamknęli sezon. WIDEO, ZDJĘCIA

Polecamy

Apteki nie chcą pigułki "dzień po"? Mało zgłoszeń w Krakowie i Małopolsce

Apteki nie chcą pigułki "dzień po"? Mało zgłoszeń w Krakowie i Małopolsce

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Budowa wiaduktu na zakopiance w Gaju. Po weekendzie wymienią nawierzchnię

Budowa wiaduktu na zakopiance w Gaju. Po weekendzie wymienią nawierzchnię