Najbardziej ohydne przysmaki świata. Na sam widok robią się mdłości! [ZDJĘCIA]

PUMA
Pacha - to nazwa smakołyku, którym raczą się w Afganistanie, Armenii i Azerbejdżanie. To nic innego jak gotowana barania głowa. Na talerzu ląduje w całości, najczęściej z językiem, zębami i oczami. Co ciekawe, nie jest podawana na obiad, ale na śniadanie. Podobno mięso rozpływa się w ustach, ale lepiej nie patrzeć na serwowaną strawę. wikipedia
Przez żołądek do serca - ta maksyma w tym przypadku z pewnością się nie sprawdza. Choć jedzenie to istna przyjemność, są i takie potrawy, które u Polaka mogą wywołać torsje. Mowa o mózgu małpy, degustowanych na żywo ośmiornicach czy choćby smażonych świnkach morskich. Tymczasem w innych zakątkach świata ludzie się tym zajadają. Prezentujemy najbardziej ekstremalne przysmaki. Uwaga! Ta galeria jest tylko dla osób o silnych nerwach i... żołądkach.

W potrawach, jakie przeciętny Polak nie wziąłby do ust, a które chętnie pałaszują inne nacje, króluje Azja i Ameryka Południowa. Niektórzy sięgają po nie z biedy, inni są skłonni za porcję zapłacić nawet 4000 dolarów. Nasza galeria stanowi mieszankę wybuchową kuchni z różnych stron globu. Jedna rada - nie próbujcie tego w domu!

ZOBACZ KONIECZNIE:

WIDEO: Magnes. Kultura Gazura

Źródło: Gazeta Krakowska, Dziennik Polski, Nasze Miasto

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie