MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/Beata Haliw/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Gołąbki w sosie pieczarkowym

Składniki:
- 300 g pieczarek,
- 3 suszone grzyby,
- 1 cebula,
- szklanka śmietanki 30%,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- łyżka oleju,
- szczypta wędzonej papryki.

Jak zrobić sos pieczarkowy do gołąbków?
1. Suszone grzyby namoczyłam.
2. Pieczarki oraz cebulę pokroiłam, po czym zrumieniłam na oleju. Dodałam suszone grzyby.
3. Do pieczarek wlałam bulion, gotowałam 5 minut.
4. Odlałam kilka łyżek sosu do szklanki, dodałam do niej śmietankę i wymieszałam całość.
5. Śmietankę wlałam z powrotem do sosu.
6. Zagotowałam ponownie i doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Zarzuty za atak śrubokrętem w Lesznie. Sprawca ma zakaz zbliżania do ofiary

Zarzuty za atak śrubokrętem w Lesznie. Sprawca ma zakaz zbliżania do ofiary

Pijany rodzice opiekowali się noworodkiem... który też był pod działaniem alkoholu!

Pijany rodzice opiekowali się noworodkiem... który też był pod działaniem alkoholu!

Polecamy

Kłęby dymu nad Krościenkiem. Płonie instalacja fotowoltaiczna

Kłęby dymu nad Krościenkiem. Płonie instalacja fotowoltaiczna

Żałoba w krakowskim MPK. W piątek autobusy i tramwaje udekorowane kirem

Żałoba w krakowskim MPK. W piątek autobusy i tramwaje udekorowane kirem

Żona i córka wyszły z cienia Francisa Coppoli. Poznaj ich niezwykłe historie

Żona i córka wyszły z cienia Francisa Coppoli. Poznaj ich niezwykłe historie