MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ruloniki z miodem i orzechami

Składniki: 100 g orzechów...
fot. Andrzej Banaś

Nie masz pomysłu na obiad? Sprawdź przepisy na dania z grzybami!

Ruloniki z miodem i orzechami Składniki: 100 g orzechów laskowych, 100 g orzechów nerkowca, 100 g roztopionego masła, 100 g orzechów włoskich, 100 ml miodu, 4 łyżki brązowego cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 0,5 łyżeczki cynamonu, ciasto filo (około 8–10 arkuszy) Przygotowanie: Orzechy pokrój lub zmiel za pomocą blendera. Arkusz ciasta filo posmaruj masłem, przykryj kolejnym arkuszem, posmaruj masłem, czynność powtarzaj. Ostatni arkusz posmaruj masłem i posyp orzechami i 2 łyżkami cukru. Ciasto przekrój w poprzek na połowę, a następnie zwijaj z niego małe ruloniki. Ciastka wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni na około 20 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu polej je syropem. Aby go przygotować, w małym garnku podgrzej miód, cukier (2 łyżki), cynamon i cukier waniliowy. Składniki powinny idealnie się połączyć.

Zobacz również

Trzecie zwycięstwo siatkarek w Lidze Narodów! Wymagające rywalki pokonane!

Trzecie zwycięstwo siatkarek w Lidze Narodów! Wymagające rywalki pokonane!

Biegowa sobota w Dolsku! Za nami XVIII Bieg o Memoriał im. Michała Stryczyńskiego

Biegowa sobota w Dolsku! Za nami XVIII Bieg o Memoriał im. Michała Stryczyńskiego

Polecamy

"Powoli" 20 maja w ramach cyklu "Premiera Psychologiczna" w Kinie Pod Baranami

"Powoli" 20 maja w ramach cyklu "Premiera Psychologiczna" w Kinie Pod Baranami

Specjalne wydarzenia Krakowskiego Festiwalu Filmowego w Muzeum Manggha

Specjalne wydarzenia Krakowskiego Festiwalu Filmowego w Muzeum Manggha

Kobylański eratyk zostanie zabezpieczony. Ale musimy jeszcze poczekać. Dlaczego?

Kobylański eratyk zostanie zabezpieczony. Ale musimy jeszcze poczekać. Dlaczego?