Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przepis na barszcz rosyjski.

Składniki:
400 g chudej...
fot. Janina Czaja

Pomysł na obiad? TOP 7 rozgrzewających zup na zimę

Przepis na barszcz rosyjski.Składniki: 400 g chudej wołowiny pęczek włoszczyzny mała cebulka 2-4 suszone podgrzybki 600 g buraków 500 g ziemniaków 500 g białej kapusty liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego i pieprzu 250 ml przecieru pomidorowego 2-3 łyżki octu z białego wina 150 g śmietany 12 proc. sól, pieprz Wykonanie: Wołowinę zalać wodą, zagotować. Wylać wodę, mięso zalać czystą wodą (3,5 l), dodać grzyby, cebulkę i przyprawy. Gotować ponad dwie godziny. Wyjąć mięso, wystudzić i pokroić. Pokrojone wrzucić do wywaru. Dodaj pokrojone buraczki i przecier pomidorowy . Po około 30 minutach dodać pokrojone ziemniaki i kapustę, dalej gotować ok. 30 minut. Na koniec doprawić octem z białego wina, pieprzem i solą. Podgrzać i zaprawić śmietaną.

Zobacz również

Kontrakty w Comarch Cracovii - dwóch Polaków na dłużej

Kontrakty w Comarch Cracovii - dwóch Polaków na dłużej

Prezes TS Wisła Kraków napisał list otwarty. Teraz dostał odpowiedź od Miszalskiego

Prezes TS Wisła Kraków napisał list otwarty. Teraz dostał odpowiedź od Miszalskiego

Polecamy

Kalendarzyk imprez sportowych. Derby Małopolski w ekstraklasie i II lidze

Kalendarzyk imprez sportowych. Derby Małopolski w ekstraklasie i II lidze

Kino Kolory poleca się na chłodny weekend. Emocji będzie sporo

Kino Kolory poleca się na chłodny weekend. Emocji będzie sporo

Idziesz na Kasprowy Wierch? Uważaj na niedźwiedzia!

Idziesz na Kasprowy Wierch? Uważaj na niedźwiedzia!