Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 5.05 w Woźnikach

Przegląd tygodnia od 5.05 w Woźnikach

Przegląd tygodnia od 5.05 w Bierutowie

Przegląd tygodnia od 5.05 w Bierutowie

Polecamy

Wiślanie Jaśkowice nie sprostali Avii.

Wiślanie Jaśkowice nie sprostali Avii.

Poseł Michał Wójcik na Rynku Głównym w Krakowie rozpoczął kampanię do Europarlamentu

Poseł Michał Wójcik na Rynku Głównym w Krakowie rozpoczął kampanię do Europarlamentu

Albert Rude: Jeśli ktoś myśli, że Wisła się podda, popełnia bardzo, bardzo duży błąd

Albert Rude: Jeśli ktoś myśli, że Wisła się podda, popełnia bardzo, bardzo duży błąd