5 z 12
Poprzednie
Następne
Terra Madre Slow Food Festival 2016. Najciekawsze wydarzenia tej edycji [PRZEGLĄD]
obota, 12 listopad 2016, godz.: 14:30 - 15:30 Piotrek Chruścicki (domowy piekarz), Andrzej Piskorek (zawodowy piekarz z Piekarni Piskorek) Zespół Sal Konferencyjnych, III piętro, Sala 1 cena: 25.00 zł
sobota, 12 listopad 2016, godz.: 15:00 - 16:00 Tomasz Kurzeja i Jacek Szklarek (Slow Food Polska) Nurt win naturalnych staje się coraz bardziej wartki i popularny, ale z drugiej strony wciąż wywołuje burzliwe dyskusje. Biologiczne prowadzenie winnicy, zrezygnowanie z drożdży selekcjonowanych, rezygnacja z enzymów i środków stabilizujących oraz syntetycznych aromatów, niekiedy rezygnacja z sufitów. Czym są, jak powinno się je definiować i co najważniejsze, jak smakują wina naturalne, o tym wszystkim dowiecie się podczas tego laboratorium. III piętro, Sala 4 cena: 25.00 zł