MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 4 bakłażany, 250 g mozarelli, 80 g parmezanu,...
fot. Marcin Osman

TOP 10 najlepszych przepisów kulinarnych na jesień [ZDJĘCIA]

Bakłażan z parmezanem

Składniki: 4 bakłażany, 250 g mozarelli, 80 g parmezanu, oliwa z oliwek Sos pomidorowy: 700 ml passaty pomidorowej, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, liść laurowy, kilka gałązek oregano i tymianku, świeża bazylia, sól, pieprz Przygotowanie: Bakłażany pokrój w plastry, posyp solą i odstaw na 30 minut, po tym czasie opłucz i odsącz na ręczniku papierowym. Plastry ułóż na blasze do pieczenia, skrop obficie oliwą i włóż na kilka minut do piekarnika z włączoną funkcją grill. Kawałki bakłażana powinny ładnie się zarumienić. Czosnek i cebulę posiekaj, przysmaż na oliwie, dodaj passatę i zioła, gotuj na małym ogniu. Mozarellę pokrój na plastry, parmezan zetrzyj na tarce o grubych oczkach W naczyniu żaroodpornym układaj naprzemiennie bakłażany, mozarellę, sos, parmezan. Piecz około 30 minut w temperaturze 190 stopni.

Zobacz również

Zakopane czeka drogowy armagedon. Utrudnienia już się zaczęły

NOWE
Zakopane czeka drogowy armagedon. Utrudnienia już się zaczęły

Wieża widokowa w Krynicy-Zdroju walczy o tytuł "Top Atrakcji 2024". Wystarczy kliknąć

Wieża widokowa w Krynicy-Zdroju walczy o tytuł "Top Atrakcji 2024". Wystarczy kliknąć

Polecamy

Rejestracja w Netflix bez tajemnic – co warto wiedzieć?

Rejestracja w Netflix bez tajemnic – co warto wiedzieć?

Puszcza Niepołomice zaczęła operację „sezon 2024/2025”

Puszcza Niepołomice zaczęła operację „sezon 2024/2025”

Sztabkę złota wartą milion - tyle  w konkursie Buddy wygrał Jacek Śliwa z Bobowej

Sztabkę złota wartą milion - tyle w konkursie Buddy wygrał Jacek Śliwa z Bobowej