Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 500 g zielonych szparagów, 500 ml bulionu...
fot. fot. archiwum polskapress

TOP 10 przepisów na majówkę [ZDJĘCIA]

Krem ze szparagów

Składniki: 500 g zielonych szparagów, 500 ml bulionu warzywnego, 100 ml śmietanki kremówki, 5 łyżek płatków parmezanu, oliwa z oliwek, bazylia Przygotowanie: Jeśli szparagi mają grube, twarde końce, odetnij je lub obierz. Gotuj je związane sznurkiem, „na stojąco” tak, by czubki wystawały nad powierzchnię wody. Miękkie szparagi pokrój, za pomocą blendera wymieszaj bulion ze śmietanką, 2 łyżkami parmezanu, bazylią i szparagami. Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.

Zobacz również

"Czujemy złość, ale co z tym zrobimy?" - komentarze po meczu Motoru z Chrobrym

"Czujemy złość, ale co z tym zrobimy?" - komentarze po meczu Motoru z Chrobrym

PKP Intercity: więcej pociągów i dodatkowe wagony na majówkę

PKP Intercity: więcej pociągów i dodatkowe wagony na majówkę

Polecamy

Kraków i Małopolska świętują 20-lecie wstąpienia Polski do UE

Kraków i Małopolska świętują 20-lecie wstąpienia Polski do UE

Prezydent Majchrowski: Żałuję, że pewne rzeczy wyszły inaczej niż chciałem

Prezydent Majchrowski: Żałuję, że pewne rzeczy wyszły inaczej niż chciałem

Wadowice areną finału wojewódzkiego Turnieju z Podwórka na Stadion o Puchar Tymbarku

Wadowice areną finału wojewódzkiego Turnieju z Podwórka na Stadion o Puchar Tymbarku