1 z 10
Następne
Wielkanoc 2016. Przepisy kuliarne na pyszne dania [ZDJĘCIA]
Sernik czekoladowy z malinami
Składniki: 500g sera białego dwukrotnie mielonego, 500g mascarpone, 300g czekolady deserowej, 200ml śmietanki kremówki, 200g cukru, 4 jajka, 1 laska wanilii, 1 łyżka kakao, 200g maili. Spód: 200g herbatników , 80g masła, 1 łyżka kakao Przygotowanie: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, jajka ubij z cukrem, dodaj ziarenka wanilii i kakao, sery wymieszaj mikserem, stopniowo dodawaj czekoladę i jaja. Herbatniki mocno pokrusz, wymieszaj z roztopionym masłem i kakao. Masą ciasteczkową wyłóż spód tortownicy. Śmietankę ubij na sztywno, wymieszaj z masą serową, wyłóż na herbatniki. Piecz około godziny w 180 stopniach, studź w uchylonym piekarniku. Ostudzony sernik udekoruj malinami.