1 z 13
Następne
12 potraw na Wigilię. Jakie potrawy podać na świąteczny stół? Przepisy na dania wigilijne [LISTA]
Składniki na ciasto 30 dag mąki jajko szczypta soli 1-2 łyżki wody Składniki na farsz 10-15 dag ugotowanych grzybów (suszonych) średnia cebula 1-2 łyżki masła łyżka bułki tartej jajko sól, pieprz do smaku Wykonanie Farsz. Ugotowane grzyby bardzo drobno posiekać, przesmażyć na maśle z drobno posiekaną cebulą. Dodać łyżkę bułki tartej i jajko. Farsz posolić i popieprzyć do smaku. Ciasto. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować cienko i wykrawać kieliszkiem kółka. Nałożyć farsz na każde kółko, połączyć przeciwległe brzegi, a następnie dwa przeciwległe rogi pierożka. Uszka wrzucić do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, są gotowe.