Karol Okrasa oceniał kucharzy z sądeckiego „Gastronoma" [ZDJĘCIA]
Znany kucharz, autor i prezenter programów telewizyjnych o tematyce kulinarnej Karol Okrasa, 10 grudnia odwiedził Zespół Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji...
Zrób ogórki małosolne. To nic trudnego [PROSTY PRZEPIS]
Trzy, cztery dni stania w słoju i możesz się cieszyć pysznymi, domowymi, ogórkami małosolnymi do obiadku (do kanapek i sałatek też są idealne). Zrobić je jest...
Kucharz Karol Okrasa gotował na regietowskich łąkach. Emisja programu już 26 maja w TVP
Zachwycony regionem, Beskidem Niskim, hucułami i daniami serwowanymi w Huculance był Karol Okrasa, kucharz znany z programu Okrasa łamie przepisy. Do Regietowa...
Kraków. Wspólne smażenie chrustu w Starej Zajezdni [ZDJĘCIA]
Po raz pierwszy w Krakowie Urząd Miasta zaprosił mieszkańców na "Krakowskie zapusty", czyli wydarzenie, podczas którego nawiązaliśmy do karnawałowych tradycji,...
TOP 10 restauracji w Wadowicach
Gdzie się wybrać, żeby miło i smacznie spędzić czas? Zobaczcie nasze podpowiedzi dla Wadowic i okolicy. Wybraliśmy 10 naszym zdaniem najlepszych restauracji,...
TOP 10 miejsc na Dolnych Młynów! [PRZEGLĄD]
Dolnych Młynów, czyli miejsce znane już prawie każdemu. Najlepsze restauracje, bary, dyskoteki, a nawet studio tatuażu. Kompleks Tytano to niemalże "miasto w...
TOP 10 restauracji w Oświęcimiu i okolicy
Gdzie się wybrać, żeby miło i smacznie spędzić czas? Gdzie zjeść zdrowo, a przy okazji nie stracić całej zawartości portfela? Zobaczcie nasze podpowiedzi dla...
Gorlice. Na świętego Marcina na stole gęsina
Nikt nie ma wątpliwości, że 11 listopada to data znamienna – Narodowe Święto Niepodległości. To również dzień imienin Marcina, a na św. Marcina na stołach...
Gdzie dobrze i tanio zjeść w Krakowie? Top 10 najlepszych lunchy! [PRZEGLĄD]
Zastanawiacie się gdzie w Krakowie można za lunch zapłacić naprawdę niewiele, a równocześnie spróbować pysznych potraw i się najeść? Podpowiadamy. Sprawdźcie...
Od wodzionki i moczki po żur, czyli Śląsk zupami stoi [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. W większości domów w naszym kraju podczas obiadu nie może zabraknąć zupy. Podajemy...
Podlaska kuchnia to nie tylko dania z ziemniaków
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl opisujemy smaki regionu. Rozmawiamy z szefem kuchni w hotelu Cristal w Białymstoku, Łukaszem Rakowskim.
Tajemnica smaku toruńskich pierników? Długie leżakowanie i korzenne przyprawy
Pierniki mają długą tradycję. Pierwsze wzmianki o najbardziej znanym toruńskim przysmaku pojawiły się pod koniec XIV wieku. W ramach akcji...
Kuchnia lubuska jest bardzo różnorodna, a w Gorzowie królują bułki z pieczarkami [zdjęcia, przepisy]
Jaka jest lubuska sztandarowa potrawa? - Chyba nie ma takiej. Nasza kuchnia jest bardzo różnorodna, stanowi zlepek kuchni z wielu regionów - odpowiada...
W przedwojennym Wrocławiu rządziły raki, ryby i dziczyzna [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl będziemy opisywać smaki naszego regionu. Z Grzegorzem Pomietło, szefem kuchni w Art Hotelu rozmawialiśmy o kuchni...
Pyry, gzik i rogale świętomarcińskie. Kuchnia z Wielkopolski kusi smakami
Jak smakuje Wielkopolska, czym pachnie Poznań, co poznaniacy jedzą podczas niedzielnego obiadu? Zapraszamy Was w kulinarną podróż po Polsce. I do udziału w...
Kuchnia regionalna na Pomorzu. Bogactwo kuchni kaszubskiej: Śledzie, słodkie ruchanki
W woj. pomorskim mamy zarejestrowane aż 172 produkty tradycyjne, co daje drugie miejsce w kraju po Podkarpaciu. Czym się wyróżnia kuchnia z Kaszub?
Krakowska kuchnia jest jak obwarzanek, czyli o przysmakach stolicy Małopolski [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś opowiemy Wam o specjałach Krakowa.
Lubuska kuchnia jest bardzo różnorodna. Stanowi zlepek kuchni z wielu regionów
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś zapraszamy Was w podróż po lubuskim świecie smaków.
Paprykarz szczeciński i serek kozi - kulinarne perły w Zachodniopomorskiem
Zachodniopomorskie specjały są już znane w całej Polsce. Tegoroczne perły kulinarne w naszym województwie to serek kozi, paprykarz szczeciński i pierniki...
Kaczka, gęś, powidła... Józef Sadkiewicz opowiada o smakach kuchni naszego regionu [wideo]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Jakie potrawy kojarzą Wam się z z Bydgoszczą i jej okolicami?
Radomskie smaki: parzybroda zachwyciła Okrasę
Z Justyną Górska- Streicher, etnografem z Muzeum Wsi Radomskiej rozmawiamy o radomskiej kuchni, która była zdrowa, postna i niezwykle kreatywna, i podajemy...
Jak smakuje Lubelszczyzna? Nie tylko cebularz
W ramach akcji kuliarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś zapraszamy Was w podróż po lubelskim świecie smaków.
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 3 dni temu w kategorii Restauracje
Dodano 4 dni temu w kategorii Okulista
Dodano 4 dni temu w kategorii Drzwi
Dodano 4 dni temu w kategorii Przedszkola