Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 500 g zielonych szparagów, 500 ml bulionu...
fot. fot. archiwum polskapress

Lato 2017. Przepisy na pyszne i łatwe potrawy [ZDJĘCIA]

Krem ze szparagów

Składniki: 500 g zielonych szparagów, 500 ml bulionu warzywnego, 100 ml śmietanki kremówki, 5 łyżek płatków parmezanu, oliwa z oliwek, bazylia Przygotowanie: Jeśli szparagi mają grube, twarde końce, odetnij je lub obierz. Gotuj je związane sznurkiem, „na stojąco” tak, by czubki wystawały nad powierzchnię wody. Miękkie szparagi pokrój, za pomocą blendera wymieszaj bulion ze śmietanką, 2 łyżkami parmezanu, bazylią i szparagami. Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.

Zobacz również

Autostrada A4. Zablokowany jeden pas autostrady pomiędzy Chrzanowem a Krakowem

NOWE
Autostrada A4. Zablokowany jeden pas autostrady pomiędzy Chrzanowem a Krakowem

Zakończenie roku szkolnego 2024 w ZSCKR w Dobryszycach. ZDJĘCIA

NOWE
Zakończenie roku szkolnego 2024 w ZSCKR w Dobryszycach. ZDJĘCIA

Polecamy

Walczyli, ale zostali z niczym. Sandecja coraz bliżej 3. ligi!

Walczyli, ale zostali z niczym. Sandecja coraz bliżej 3. ligi!

Zagrają na wszystkim, co im wpadnie w rękę. Ruszył kolejny cykl niezwykłych koncertów

Zagrają na wszystkim, co im wpadnie w rękę. Ruszył kolejny cykl niezwykłych koncertów

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?