Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 10 szparagów (zielone lub białe), 10 plastrów...
fot. fot. archiwum polskapress

Lato 2017. Przepisy na pyszne i łatwe potrawy [ZDJĘCIA]

Szparagi z jajkiem w koszulce

Składniki: 10 szparagów (zielone lub białe), 10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej, parmeńskiej lub podobnej, 2 jaja, sól, pieprz, 1 łyżka masła Przygotowanie: Szparagi ugotuj w osolonej wodzie. Owiń każdy w kawałek szynki. Do szklanki włóż kawałek folii przezroczystej (brzegi wystają poza naczynie). Do folii rozbij jajko. Końcówki zwiąż tak, by jajko nie wyciekło. Takie „pakunki” włóż do wrzątku na 3–4 minuty. Po tym czasie rozwiń folię. Szparagi przysmażaj na maśle, podawaj z jajkami w koszulkach.

Zobacz również

Gra grupa 3 świętokrzyskiej klasy B. Przed nami 16. kolejka [WYNIKI, TABELA]

Gra grupa 3 świętokrzyskiej klasy B. Przed nami 16. kolejka [WYNIKI, TABELA]

By nad Kępina w Zduńskiej Woli było bezpieczniej ZDJĘCIA

NOWE
By nad Kępina w Zduńskiej Woli było bezpieczniej ZDJĘCIA

Polecamy

Zmarł Józef Hrabia, były wójt gminy Jerzmanowice-Przeginia, społecznik wielkiej klasy

Zmarł Józef Hrabia, były wójt gminy Jerzmanowice-Przeginia, społecznik wielkiej klasy

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

NOWE
Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów