Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 500 g zielonych szparagów, 500 ml bulionu...
fot. fot. archiwum polskapress

Majówka 2017. TOP 10 przepisów na pyszne potrawy [ZDJĘCIA]

Krem ze szparagów

Składniki: 500 g zielonych szparagów, 500 ml bulionu warzywnego, 100 ml śmietanki kremówki, 5 łyżek płatków parmezanu, oliwa z oliwek, bazylia Przygotowanie: Jeśli szparagi mają grube, twarde końce, odetnij je lub obierz. Gotuj je związane sznurkiem, „na stojąco” tak, by czubki wystawały nad powierzchnię wody. Miękkie szparagi pokrój, za pomocą blendera wymieszaj bulion ze śmietanką, 2 łyżkami parmezanu, bazylią i szparagami. Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.

Zobacz również

Zwycięstwo Czarnych Jasło w Jedliczu

Zwycięstwo Czarnych Jasło w Jedliczu

Industria w finale Orlen Superligi. Krzysztof Lijewski ocenił mecz z Chrobrym [FOTO]

Industria w finale Orlen Superligi. Krzysztof Lijewski ocenił mecz z Chrobrym [FOTO]

Polecamy

Jest obszerny skrót meczu Wisły z Podbeskidziem. Wszystkie gole i kontrowersje

Jest obszerny skrót meczu Wisły z Podbeskidziem. Wszystkie gole i kontrowersje

Juniorzy Cracovii i Legii zagrali w... hokeja

Juniorzy Cracovii i Legii zagrali w... hokeja

Są pieniądze na remont Biblioteki Czartoryskich. Dyrektor MNK: "Wreszcie"

Są pieniądze na remont Biblioteki Czartoryskich. Dyrektor MNK: "Wreszcie"