Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 50 g orzeszków pinii, 50 g parmezanu, pęczek...
fot. fot. archiwum polskapress

Majówka 2017. TOP 10 przepisów na pyszne potrawy [ZDJĘCIA]

Sałatka z zielonych szparagów z orzeszkami pinii

Składniki: 50 g orzeszków pinii, 50 g parmezanu, pęczek zielonych szparagów, oliwa z oliwek, cytryna Przygotowanie: Orzeszki wrzuć na patelnię bez tłuszczu na 1, 2 minuty. Od szparagów odetnij grube końce, pokrój je w cieniuteńkie paski. Zagotuj wodę, wrzuć szparagi dosłownie na pół minuty, po tym czasie odsącz je, przelej zimną wodą. Wymieszaj w misce z oliwą, sokiem z cytryny, orzeszkami i świeżo startym parmezanem.

Zobacz również

Premiera "Zemsty" w Staszowskim Ośrodku Kultury. Aktorzy zaskakiwali i rozśmieszali

Premiera "Zemsty" w Staszowskim Ośrodku Kultury. Aktorzy zaskakiwali i rozśmieszali

Zrzuciła z siebie ciuszki! Pokazała się w prawie pełnej krasie!

Zrzuciła z siebie ciuszki! Pokazała się w prawie pełnej krasie!

Polecamy

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Sebastian Witowski: Mamy na oku kilku ciekawych zawodników ze Szwecji

Sebastian Witowski: Mamy na oku kilku ciekawych zawodników ze Szwecji

Tajemnice szlaku kolei zębatej w Górach Sowich. Nietypowa atrakcja na majówkę

Tajemnice szlaku kolei zębatej w Górach Sowich. Nietypowa atrakcja na majówkę