Od domowych wypieków po własną działalność cukierniczą. Bajeczne torty cukierniczki z Szamotuł
Walcząc z codziennymi wyzwaniami rodzicielstwa, Barbara Zawisła odnajduje równowagę między macierzyństwem a swoją pasją. Spełniając kulinarne fantazje swoich synów oraz wykorzystując inspiracje rodziny, odkryła w sobie miłość do pieczenia.
- W domu piekłam od zawsze, ale moje prawdziwe zainteresowanie rozpoczęło się przez moje dzieci. To one dawały mi pomysły i wykorzystywały to, że ich mama potrafi piec! Jednym z ważniejszych wydarzeń w mojej cukierniczej przygodzie były sześćdziesiąte urodziny mojej teściowej - w prezencie zrobiłam dla niej tort. Od tego momentu zaczęłam szukać więcej informacji, kupiłam potrzebny sprzęt kuchenny. Uczyłam się metodą prób i błędów. Za pierwszym razem mój tort przypominał bardziej "bułeczkę"
- wspomina Basia.
Wsparcie rodziny w słodkiej pasji
Żadna rodzinna okoliczność nie obędzie się bez tortu czy porcjowych deserków. Barbara zawsze może liczyć na wsparcie swojej rodziny i przyjaciół, zarówno w kwestiach proponowania kolejnych bajecznych projektów, jak i również degustacji. Cukierniczka dumnie przyznaje, że jej synowie są jej najwierniejszymi smakoszami. Jej torty nie tylko zachwycają wyglądem, ale także wyśmienitym smakiem, a do ich tworzenia wykorzystuje tylko sprawdzone produkty dobrej jakości.
- W mojej ofercie panuje różnorodność, a każde spotkanie rodzinne to kolejna próba nowych smaków, które później oferuje moim klientom. Największym zainteresowaniem cieszą się między innymi takie smaki jak malina oraz ciastko "Oreo" i "Rafaello", które odpowiadają smakom popularnych słodyczy. Królują u mnie wyjątkowe smaki - takie, których często nie znajdziemy w standardowych cukierniach
Rozwój cukierniczej działalności
W przyszłości Barbara planuje rozwijać swoją działalność i docierać do nowych klientów, aby swoimi cukierniczymi wyczynami osładzać przyjęcia i powodować uśmiech na twarzach świętujących rodzin i przyjaciół. Cukierniczka stale rozwija swoje umiejętności, planując udział w warsztatach i szkoleniach, aby poszerzać wiedzę i wprowadzać innowacje do swoich wypieków.
Więcej cukierniczych inspiracji od Basi znajdziemy na stronie "Słodkie szaleństwo Basi" na Facebooku.
Te produkty to fat burnery
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?