MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po...
fot. Tatiana Volgutova/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Grzyby

Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po obróbce termicznej i nie poddawać ich ponownemu podgrzewaniu. Te produkty z natury należą do ciężkostrawnych, a ich ponowne ogrzewanie może nasilać dolegliwości trawienne.

Dodatkowo po kolejnej obróbce termicznej grzyby wydzielają toksyczne związki, które wywołują niestrawność, ból brzucha oraz biegunki z domieszką krwi.

W niektórych badaniach zaobserwowano również, że jedzenie grzybów po ponownym podgrzewaniu może zaburzać rytm pracy serca.

Zobacz również

Uczniowie "Grota" uczą się rysunku w Jędrzejowskiej Galerii na Szlaku [ZDJĘCIA]

Uczniowie "Grota" uczą się rysunku w Jędrzejowskiej Galerii na Szlaku [ZDJĘCIA]

Włókniarz wygrywa pierwszy mecz w Częstochowie! Zobaczcie zdjęcia KIBICÓW

Włókniarz wygrywa pierwszy mecz w Częstochowie! Zobaczcie zdjęcia KIBICÓW

Polecamy

Przez 29 dni nie zobaczymy białej pary nad kominem krakowskiej elektrociepłowni

Przez 29 dni nie zobaczymy białej pary nad kominem krakowskiej elektrociepłowni

Choroby i szkodniki porzeczek. Zobacz, co osłabia i zjada krzewy

Choroby i szkodniki porzeczek. Zobacz, co osłabia i zjada krzewy

Pierwsza polska firma ze zgodą na eksport mięsa do Chin

Pierwsza polska firma ze zgodą na eksport mięsa do Chin